Milda Makter - Bostonterrier   Min uppfödning                    uppdaterad: 2012-04-21

                 Inga kullar planerade under 2012 och 2013

       

Hundar har alltid varit en stor del av mitt liv. Jag började som 5-åring ta ut grannarnas hundar och först som 10-åring fick jag en egen hund, en golden retriever. Söndagar på brukshundklubben blev mer regel än undantag. 

Jag har levt med bostonterrier sedan 1989. Den första kullen föddes 1994 och följdes av nästa kull 1996. Sen har avelsplaneringen fått sina törnar och först 29 oktober 2005 föddes kull nr 3 av Fia. Harriett fick i sin första kull januari 2007 en dödfödd tik på 200 g. Fia fick sin andra kull 28 november 2007. Alla kullar är naturligt födda. I Harrietts andra kull, född 17 oktober 2009, blev det en valp naturligt och resterande med kejsarsnitt.

       

    

 

 Min uppfödning är som sagt liten och hundarna finns i vår omedelbara närhet hela tiden dvs i knät så fort man sätter sig och under täcket på nätterna. Mina hundar tillhör först och främst familjen och är min stora hobby, därefter är de avelsdjur.

Jag har alltid varit av åsikten att hundar behöver jobba för att må bra, storleken på hunden spelar ingen roll, aktiviteten kan anpassas. Jag har under åren ägnat mig åt lydnadsträning och delvis tävling, person- och viltspår och agility. Vi har också provat på freestyle (dans). 

Jag är utbildad A1 agilityinstruktör och håller kurser på Solna-Sundbybergs BK.  

Jag är åter igen aktiv medlem i Svenska Bostonterrierklubben som vice ordförande och en av tre i avelskommittén och följer naturligtvis de regler och rekommendationer avseende avel på bostonterrier i Sverige framtagna av SBTK.